Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Znalazłem adres do pewnej firmy co wykonuje wałki rozrządu na zamówienie. Wałki zwykłe lub sportowe do aut które mają być użytkowane na codzień lub też jakieś inne o klase wyżej, jakieś pewnie wyczynowe. Ale zadzwoniłem do gościa i mówił że moze taki wałek wykonać w czasie ok 3 tygodni i wzrost mocy z M40 1,6 był by ok 10%. Czy to jest prawda? Jest to możliwe?

Tak dla zainteresowanych dodam że jest to cena ok 790zł

Opublikowano
Chłopie za taką cenę to sobie wstaw is-a lub choćby zwykłe 1,8 efekt lepszy a wałek może da i 10% mocy ale to i tak gorzej niz swap na 1,8 no i ta moc i moment będą dostępne jeszcze wyżej jak dla mnie bezsens
Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
Chłopie za taką cenę to sobie wstaw is-a lub choćby zwykłe 1,8 efekt lepszy a wałek może da i 10% mocy ale to i tak gorzej niz swap na 1,8 no i ta moc i moment będą dostępne jeszcze wyżej jak dla mnie bezsens
Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano

:( hmm...z 1,6 to rakiety nie zrobisz :(

to auto raczej do poruszania się po mieście w godzinach szczytu:)

wszelkie modyfikacje poprawią tylko nieco elastyczność która przełoży się również na nieco większe spalanie ale cenowo to w/g mnie żadna modyfikacja w tym motorze jest bez sensu.

Opublikowano
we wroclawiu pan z firmy znanej rarczej w sprawach tuningu mechanicznego powiedzial mi za taki wlaeczek 400zl i czas wykonania 1 dzien o wzrost mocy o ok 10%.... ale sie nie zdecydowalem..:)