Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pewnego dnia przy podniesionym na warsztacie samochodzie zauważyłem, że most i całe zawieszenie jest silnie skorodowane. Nakrętki od śrub utrzymujących tuleje rozwarstwiają się. Ogólnie moje BMW jest w świetnym stanie, na karoserii nie widać żadnych ognisk tylko ten tył podwozia.

Teraz moje pytanie, mianowicie czy coś z tym mam zacząć robić czy nie dotykać tego? Może spróbować oczyścić i czymś zakonserwować? Czy nie spowoduje to zniszczenia obudowy dydfra i wycieków oleju? Jeśli natomiast tak to jaki preparat panowie zalecacie?

Dzięki za uwagę w tym poście.

Pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano

Wszystko przez nasze "zimowe drogi" :(

Mam podobnie ale jak na razie nic nie ruszam bo z praktyki jak się dotknie tego to skończy się na wymianie przewodów na nowe. A jak nie ma wycieku to ja bym jeździł.

Ważne jest aby po sezonie zimowym podjechać na myjnie odżałować 40 zł i wymyć preparatem podwoźie z soli i brudu.