Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam silnik M40, próba wyjęcia kolektora ssącego,w celu wymiany przewodów paliwowych nie powiodła mi się :evil: Wykręciłem wszystkie śrubki,i dwie szpilki,jednak go coś tam dalej trzymało,od strony kabiny.Co go tam może blokować :?:
Opublikowano

Kolektor jest jeszcze "trzymany" przez przewody do ogrzewania i jeden do odmy. Wężyk do serwa i czujnika ciśnienia na listwie przemilczam. ;)

Najprościej jest wykręcić jeszcze (oprócz kolektora ;) ), dwa przewody do podgrzewania przepustnicy. Są one na bodajże na 7 ampulowej. Sprawdzone przeze mnie. :mrgreen: Później nie musisz męczyć się z wyginaniem palców w esy floresy. :roll2:

Opublikowano
przerabiałem wczoraj bo trzasnął mi przewód wodny... ten z tyłu silnika aż do elektrozaworu... jeeezuuu kto to tam wepchnął... normalnie mission imposible :duh: Ale dałem rade i nie ubywa już płynu :cool2: Generalnie sporo odkręcania a do tego trzeba się trochę naszarpać tej górnej części kolektora :mad2: I jakbyś się zastanawiał po kiego grzyba ktoś wepchnął tak głęboko ten silnik to mówie od razu że chodziło o przesunięcie środka ciężkości za oś :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Dzięki za szybką odpowiedź.Ale to raczej 'gumy' nie trzymały bo po odpinałem co się tylko dało od tego kolektora.Podważałem go już nawet śrubokrętem,ale nie chciałem zniszczyć uszczelki, teraz się zaopatrzyłem w nowa .Ale tak trzymało ze śrubokręt się złamał ,cudem wyjąłem jego resztkę z pomiędzy tej górnej i dolnej części kolektora.Trzymało od strony kabiny. :duh: