Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj miałem malutka stluczke: uszkodzony troche prawy błotnik i wyrwana lampa z gornych zaczepów, ogolnie uderzylem prawym naroznikiem samochodu. Dojechalem do pracy i było wszystko dobrze. Po pracy jechalem do domu i zaczal sie grzac, prawie dochodzil do czerwonego pola a poza tym wskazówka od temperatury dziwnie sie wahała od pionu do czerwonego pola. Wisko bylo wymianiane 2 tygodnie temu na wisko firmy Behr.

Co moze byc przyczyna takiego zachowania? Chyba ta delikatna stłuczka nie miala wplywu np na wisko?

Pomocy!!! :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Opublikowano

ja mialem podobny objaw jak mialem zrypany termostat....

silnik sie rozgrzal wskazowka byla w pionie czyli w normie po czasie dochodzila do czerwonego pola i po czasie znow spadala do normy, dotego nieraz jak byla prawie na czerwonym polu i wchodzilem w zakret to znow wracala do normy...u mnie przyczyna bym zrypany termostat....

Opublikowano
Sprawdź najpierw termostat (bo tańszy ;) ) a później visco. Jednak ta stłuczka wpłynęła na coś jeszcze niekorzystnie oprócz lampy i błotnika.
Opublikowano

Mi troche schodzi plyn z chlodnicy ale po wymianie visco nie bylo takiej opcji zeby sie grzal mimo tego wycieku. Wielkosc wycieku to jest 1/4 wysokosci calego zbiorniczka wyrownawczego na miesiac.

Az mi sie nie chce wierzyc ze od tak lekkiego uderzenia moglo sie cos stac z visco.

A co do termostatu to jest sprawny bo sprawdzalem.

A istnieje taka mozliwosc ze poluzowala sie wtyczka wychodzaca od czujnika temp i dlatego wskaznik tak swiruje?