Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W szukajce znalazłem jeden temat ale raczej z problemem związanym z tą funkcją.

Czy warto tego używać? Ktoś używa i poleca czy bajer nic nie wnoszący? Można potem zrezygnować z tej funkcji czy tylko da się modyfikować kod?

Proszę o sensowne odpowiedzi.

Pozdrawiam Adam

Opublikowano
Witam

W szukajce znalazłem jeden temat ale raczej z problemem związanym z tą funkcją.

Czy warto tego używać? Ktoś używa i poleca czy bajer nic nie wnoszący? Można potem zrezygnować z tej funkcji czy tylko da się modyfikować kod?

Proszę o sensowne odpowiedzi.

Pozdrawiam Adam

Tej funkcji nie trzeba w zaden sposob aktywowac. Po prostu wylaczasz silnik i mozesz go wpisac albo nie wpisac - jak chcesz. Kod za kazdym razem trzeba ustawiac od nowa, nie jest on zapamiętywany na stałe.

Wg mnie jest to dobre zabezpieczenie na "przypadkowego" złodzieja, ktoremu sposrod wielu aut na parkingu akurat twoje sie spodobalo. Jesli trafisz na zlodzieja, ktory cokolwiek wczesniej poczytał, to obejdzie on go bez problemu. Takie obejście jest dosc proste.

Dlatego nie nastawiaj sie, ze jest to jakies super-profesjonalne zabezpieczenie i bedziesz miał auto nie do zawinięcia. Ale na slabego zlodzieja wystarczy :)

druga rzecz: niektorzy ubezpieczyciele obniżają skladke AC jak sie ma jakies dodatkowe zabezpieczenia - mozesz sie dowiedziec czy fabryczna instalacja kodująca zapłon coś w tej kwestii daje u twojego ubezpieczyciela

Opublikowano

Dlatego nie nastawiaj sie, ze jest to jakies super-profesjonalne zabezpieczenie i bedziesz miał auto nie do zawinięcia. Ale na slabego zlodzieja wystarczy :)

Nie nastawiam się ale skoro jest to moze czasem warto skorzystać. Czytalem na temat obejscia ale i tak zajmuje to kilkanaście minut. Zastanawiałem się własnie czy to dziala caly czas (i czy można dezaktywować) czy tylko jednorazowo. Odpowiedzi udzieliłeś w pierwszej części postu. Dzięki
Opublikowano

Nie nastawiam się ale skoro jest to moze czasem warto skorzystać. Czytalem na temat obejscia ale i tak zajmuje to kilkanaście minut. Zastanawiałem się własnie czy to dziala caly czas (i czy można dezaktywować) czy tylko jednorazowo. Odpowiedzi udzieliłeś w pierwszej części postu. Dzięki

ja, zostawiajac samochod na dluzej niz 15 minut, ustawiam ten kod. Zajmuje to pare sekund, a byc moze w jakiejs sytuacji sie przyda. Nigdy nie wiadomo :norty:

• 2 lata później...
Opublikowano

Po rozładuwaniu akumulatora pojawia sie na wyświetlaczu CODE ----

Co teraz? Jak uruchomić auto? Wczesniej ŻADNEGO kodu nie wprowadzałem...