Skocz do zawartości

panowie pomozcie - rece opadaja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spróbuj odpalić samochód podpięty pod aku z drugiego auta już odpalonego to wyjaśni ewentualne brakujące napięcie tylko nie za długo 2-3 minuty max żeby nic nie pouszkadzać. Jak odepniesz drugie auto i po chwili odpalą się kontrolki to masz coś nie tak z napięciem. Jednak w twoim przypadku obstawiał bym chyba masę silnika. Regulator napięcia w BMW jest w środku rozrusznika więc już go wymieniałeś.
BMW forever!!!
Opublikowano
  • Autor
mowicie masa silnika ???? zaraz sie za to wezme podjade jeszcze zmierzyc dokladnie ladowanie bo jakos kurde mimo wymiany alternatora wydaje mi sie iz to jednak regulator ale dzieki za sugestie dam znac co to bylo jak tylko uda mi sie usunac ten problem
Opublikowano

witam.

mialem to samo tyle ze w audi A3 , mianowicie a audi na akumulatorze jest kilka bezpiecznikow i wlasnie jeden z nich sie spalil - wymienilem i jest ok do dzis - tez zapalilo mi sie ABS , czasem poduszka ,radio sie wlaczalo wylaczalo - normalnie jak w jakiejs kreskowce .

nie powiem dokladnie od czego on byl ale z tego co pamietam to albo rozrusznik albo altenator

Sprzedam e90 320d 163km , wiecej info na PW

http://files.tinypic.pl/i/00648/l0zon5mzpefi_t.jpg

Opublikowano
  • Autor
normalnie masakra wlasnie wrocilem z miasta i swieci sie jedynie kontrola trakcji abs sie nie swieci ale fizycznie absu brak i tak mam pytanko czy przy tescie zegoarow powinny zaswiecic sie wszystkie mozliwe kontrolki ??????? bo mi np nie swieci od kontroli trakcij i od absu ale za to zapalaja sie w czasie jazdy
Opublikowano
  • Autor

PANOWIE PROBLEM ROZWIAZANY !!!

JEDNAK TO BYL KABEL OD MASY na karoserii znalazlem to w blachy sposob. zatrudnilem mojego tate do tego a mianowicie podlaczylem miernik patrze a tutaj 13,3 volta a moj tata dlugo sie nie zastanawiajac chwycil za nadkole i jeb gora dol gora dol i tutaj na mierniku 13,3 14,7 13,3,14,7 to se msle jestem w domu. wsadzilem lape pod skrzynke z akumulatorem a tam kabelek od masy luzny rozkrecilem skrecilem na maxa i problem zniknal abs kontrola trkacji wszystko dziala prawidlowo YAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzieki bardzo wszystkim za pomoc tylko szkoda ze wydalem niepotrzebnie prawie tysiaka ale coz tam nauka kosztuje :) jeszce raz WIELKIE THNX

Opublikowano
z tego co mi sie wydaje to zapalniczka moze smigac na wylaczonym kluczyku i nie wplywa to na jakies rozladowywanie akumulatora. to byloby bez sensu...
Opublikowano
z tego co mi sie wydaje to zapalniczka moze smigac na wylaczonym kluczyku i nie wplywa to na jakies rozladowywanie akumulatora. to byloby bez sensu...

Pod warunkiem, że nikt nie pchał tam łapek i nie nabroił. ;) A takie było podejrzenie (m.in.).

Grunt, że już jest dobrze. :cool2: