Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spróbuj odpalić samochód podpięty pod aku z drugiego auta już odpalonego to wyjaśni ewentualne brakujące napięcie tylko nie za długo 2-3 minuty max żeby nic nie pouszkadzać. Jak odepniesz drugie auto i po chwili odpalą się kontrolki to masz coś nie tak z napięciem. Jednak w twoim przypadku obstawiał bym chyba masę silnika. Regulator napięcia w BMW jest w środku rozrusznika więc już go wymieniałeś.
BMW forever!!!
Opublikowano

witam.

mialem to samo tyle ze w audi A3 , mianowicie a audi na akumulatorze jest kilka bezpiecznikow i wlasnie jeden z nich sie spalil - wymienilem i jest ok do dzis - tez zapalilo mi sie ABS , czasem poduszka ,radio sie wlaczalo wylaczalo - normalnie jak w jakiejs kreskowce .

nie powiem dokladnie od czego on byl ale z tego co pamietam to albo rozrusznik albo altenator

Sprzedam e90 320d 163km , wiecej info na PW

http://files.tinypic.pl/i/00648/l0zon5mzpefi_t.jpg

Opublikowano
normalnie masakra wlasnie wrocilem z miasta i swieci sie jedynie kontrola trakcji abs sie nie swieci ale fizycznie absu brak i tak mam pytanko czy przy tescie zegoarow powinny zaswiecic sie wszystkie mozliwe kontrolki ??????? bo mi np nie swieci od kontroli trakcij i od absu ale za to zapalaja sie w czasie jazdy
Opublikowano

PANOWIE PROBLEM ROZWIAZANY !!!

JEDNAK TO BYL KABEL OD MASY na karoserii znalazlem to w blachy sposob. zatrudnilem mojego tate do tego a mianowicie podlaczylem miernik patrze a tutaj 13,3 volta a moj tata dlugo sie nie zastanawiajac chwycil za nadkole i jeb gora dol gora dol i tutaj na mierniku 13,3 14,7 13,3,14,7 to se msle jestem w domu. wsadzilem lape pod skrzynke z akumulatorem a tam kabelek od masy luzny rozkrecilem skrecilem na maxa i problem zniknal abs kontrola trkacji wszystko dziala prawidlowo YAPI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzieki bardzo wszystkim za pomoc tylko szkoda ze wydalem niepotrzebnie prawie tysiaka ale coz tam nauka kosztuje :) jeszce raz WIELKIE THNX

Opublikowano
z tego co mi sie wydaje to zapalniczka moze smigac na wylaczonym kluczyku i nie wplywa to na jakies rozladowywanie akumulatora. to byloby bez sensu...
Opublikowano
z tego co mi sie wydaje to zapalniczka moze smigac na wylaczonym kluczyku i nie wplywa to na jakies rozladowywanie akumulatora. to byloby bez sensu...

Pod warunkiem, że nikt nie pchał tam łapek i nie nabroił. ;) A takie było podejrzenie (m.in.).

Grunt, że już jest dobrze. :cool2: