Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. panowie co sie mogło stać że visco sie nie załącza tzn kiedys jak sie nagrzał bardzo silnik to chodzil jak bym miał pod maska z 8l a teraz nic poprostu jak stoje m miejscu to temp. rośnie spada dopiero jak rusze. czy visco sie popsuło czy może cos innego?
Opublikowano
a czy przy wymianie visca musze wyciagac chłodnice czy tpo jakos da rede wymienic bez wyciagania? i jeszcze jedno czy dam rade to sam wymienic czy lepiej jechać do jakiegos warsztatu?
Opublikowano
Nie trzeba wyciągać chłodnicy.U mnie w 1.8 tylko trzeba było zdemontować plaskikowa oslone.U ciebie chyba nie.Na forum był(jest)chyba instrukcja jak to zrobic.A mechanik moze wziac za to jakies 30 zl(tyle wzial od mojego kolegi)
Opublikowano

potrzebny będzie klucz płaski 32 i młotek śrubę na Visku odkręca się odwrotnie do ruchu wskazowek można zdjąć osłonę chłodnicy ale nie koniecznie załóż klucz na śrubę i stuknij młotkiem w lewo jak puści odkręć Visko ręką i opuść pod samochód tą samą drogą je włożysz ja robiłem to sam w dwie osoby spoko

po zdjęciu osłony jest łatwiej ale dłużej się schodzi

Opublikowano

przy nagrzanym silniku podczas dodawania gazu Visko powinno zwiększać obroty

poza tym wyrób w sobie nawyk zerkania na wskażnik temperatury bo przegrzany silnik to często duże kłopoty

Opublikowano
panowie a czy to visco to jak działa to powinna tak buczec przez chwile tzn chodzic jakby pod maską był ładny silnik? bo kiedys własnie tak miałem czy to juz były początki końca?
Opublikowano
Jeźdze swoja BMW juz ponad rok i jeszcze nigdy wskazówka od temperatury niewychylila sie za połowe a czasem stoje w korkach. To raczej visco działa umnie poprawnie.