Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No cudem to nie bo pierścień centrujący można dać. Używanych felg się troszke boje bo cholera wie co z nimi sie działo. Jak widzę na allegro felunek który ma tyle lat co moj i nie ma zarsowań na lakierze na rantach i wogole , świeży lakier zazwyczaj to myśle sobie że raczej musi coś tam być już w nich spawane

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To kup nielakierowane, sprawdź przez zakupem, nawet jak pojedziesz po nie do innego miasta to punktów wyważania kół i naprawy felg jest dużo więc będzie gdzie sprawdzić. Jak sprzedający będzie miał jakieś ale co do podjechania z kołami przed zakupem na sprawdzenie to już wiadomo o co chodzi. ;)
Opublikowano

nie wiem troszke nie jestem przekonany. Coś tam Troszkę na obróbce metali matalurgii i odlewnictwie wiem i no nawet jeśli felga będzie prosta to może była kiedyś prostowana co nie tak łatwo stwierdzić i felga taka będzie łatwiej się odkształcać z pewnością a jeśli była prostowana kilka razy to mogło nastąpić już zmęczenie materiału. Kwestia jeszcze czy gięta była na obwodzie czy przy piaście

Niektóre felgi z allegro maja 5 lat gwarancji mechanicznej na odkształcenia więc nie jest źle. Z resztą robiłem już rozpoznanie u znajomego w serwisie felg i raczej nie poleca używek chyba że trafiłbym coś naprawde na pewniaka.

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niektóre felgi z allegro maja 5 lat gwarancji mechanicznej na odkształcenia więc nie jest źle.

Że co mają???????????????? Chłopie, przecież nigdy im nie udowodnisz, że odkształcenie felgi jest z przyczyn "naturalnych", zawsze Ci wcisną, że wjechałeś w dziurę. Nie bądź naiwny. Taką gwarancję to sobie można w buty wsadzić.

Co do oryginałów to wszystko kwestia ceny. Ja za 2000 zł kupiłem fele 17" oryginalne BMW M z niewielkimi obtarciami razem z prawie nowymi oponami, więc da się. Za 2000-2500 zł kupisz na pewno ładne, zadbane felgi. Pamiętaj, że wiele felg pochodzi z aut rozbieranych na części więc nie zawsze są to gnioty naprawiane po 10 razy. Jak nie szukasz najtańszych to mała szansa trafić na badziew.