Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie

Tydzień temu Kupiłem BMW 520 24/16V z 91 roku ( zagazowane ), autko naprawdę ale to naprawdę zadbane na 102 !!, nic nie stuka nic nie puka, wszystko OK... Prawie , dwa dni temu , coś mi strzeliło i zgas ... Zawał , przedzwoniłem po kolegę podjechał , coś pogrzebał ... I odpaliłem , ale obroty kuleją na niskich . Odłączył kostkę od silniczka krokowego , jak sie ja podłączy kostkę spowrotem do krokowego to wogole nie odpala mi :((.A wiec poszedł mi silniczek Krokowy. OK trzeba Kupić , ale nigdzie nie ma takiego jak ja potrzebuję . Mam BOSCH o numerach 0 280 140 533 na dwa piny. I teraz pytanie , co się "dzieję" jak będę jezdzic na tym "spalonym" silniczku , jakie są skutki nie działającego po za nie równa pracą silnika i Czy mozna założyć inny silniczek" inne numery" ale na dwa piny ??...

Proszę o Pomoc , bo muszę jechać w daleką Trase, a nie wiem czy nic mi się po drodze nie przytrafi !!!

HELP HELP HELP

Sławek

GG: 4482346

Opublikowano
Twoje BMW to nie 16V tylko 24V, a strzelil Ci LPG, przez co raczej padl Ci przeplywomierz a nie krokowy.
Opublikowano

jak ci strzelilo to lepiej sprawdz czy gdzies nie masz lewego powietrza i jakies dziury w dolocie.

strzal mogl uszkodzic przeplywke wiec jak delikatnie to mozna ja doprowadzic do sprawnosci..

Opublikowano
jak ci strzelilo to lepiej sprawdz czy gdzies nie masz lewego powietrza i jakies dziury w dolocie.

strzal mogl uszkodzic przeplywke wiec jak delikatnie to mozna ja doprowadzic do sprawnosci..

U mnie bylo to samo . Zobacz czy nie wywalilo ci zadnej opaski czy cos, mi wywalilo opaske po przeplywce i dostawal lewe powietrze.

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !