Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! To mój pierwszy post na forum, ale będę zwięzły. Mam problem z ASC tego typu: Jeżeli auto pozostawię na noc i rano je odpalam to po włączeniu zapłonu świeci mi żółta kontrolka ASC - i nie gaśnie. Dodam, że świeci się razem z czerwoną kontrolką hamulca (ta z wykrzyknikiem). Poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym jest max. Po odpaleniu silnika kontrolki świecą. Jak silnik się nagrzeje i zatrzymam się na chwilę wyłączając zapłon i ponownie go włączając, kontrolka czerwona gaśnie natomiast żółta ASC po przekroczeniu prędkości obrotowej silnika 2000. Już sam nie wiem co to może być. Dodam, że ASC działa prawidłowo i w czasie zerwania toru jazdy kontrolka miga i auto normalnie się prowadzi.

Wiem, że forumowicze to skarbnica WIEDZY!!!! Dziękuję za każdą wskazówkę!!!!

Dolo
Opublikowano
Przyszło mi teraz na myśl może to ma jakiś związek z czujnikiem płynu hamulcowego (nie wiem jak on jest rozwiązany) bo jak się nagrzeje płyn hamulcowy to wtedy napewno zmienia swoją objętość - i może to ma jakiś związek.
Dolo
Opublikowano
Widzę, że z pomocą będzie ciężko! ale sprawdziłem wpływ czujnika poziomu płynu hamulcowego. Nie ma on na to zjawisko żadnego wpływu, więc kolejną rzecz mogę wyeliminować. Natomiast zauważyłem, że kontrolki się NIE ZAŚWIECAJĄ jak jest duża wilgotność powietrza, czyli pada deszcz. Co jest grane? ktoś potrafi to rozkminić? Pozdrawiam!
Dolo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Komputer prawdę Tobie powie. Na chybił trafił to mozna malucha diagnozować.

Pozdrawiam

Krzysztof