Skocz do zawartości

Dziwny problem przy ruszaniu z miejsca - przymula go(325 Ci)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam następujący problem, gdy ruszam z miejsca auto rusza i odrazu go przymula tak jakby się zadławił albo nie miał siły ruszyć i dalej jedzie normalnie. Czasem potrafi zgasnąć w momencie tego przydławienia. Problem ten występuje tylko przy ruszaniu. Można ruszyć normalnie przygazując wcześniej trochę. Jest tak już od jakiegoś miesiąca. Czy ktoś wie w czym może tkwić usterka ?
Opublikowano
Sam problem przymulenia wygląda na kontrolę trakcji.Ale gaśnięcie-nie wiem :? .
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Napewno nie jest to kontrola trakcji gdyż ja często jeżdżę bez niej. Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, podczas gdy ruszam przód jakby lekko przysiada jakbym wcisnął hamulec i dopiero zaczyna jechać normalnie. Wygląda to tak jak w dużym aucie który ma za mało mocy, a co prawda 2.5 potworem nie jest ale chyba z taką budą radzi sobie spokojnie. Oczywiście w niektórych przypadkach może to być nieumiejętność poprawnego ruszenia, ale mi ten problem pojawił się dopiero jakiś miesiąc temu a wcześniej wszystko było ok. Poruszam się też czasem laguną II kombi z silnikiem diesla o mocy 100KM i w nim jest to samo, ale tam czuć, że dzieje się tak po prostu dlatego, że jest to za mały silnik do tego auta.