Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od wczoraj zauwazyłem ze podczas ruszania z 1 od 4 tys obrotów słysze dziwne głosne stuki z tyłu samochodu. Na innych biegach(2,3) dzieje sie to samo jak ją przycisne.Gdy jade spokojnie zmieniam biegi przy 2-3 tys obrotów nic sie nie dzieje. CO to moze byc? tylny most jest na wykonczeniu? prosze o odpowiedz pozdrawiam
Opublikowano

miałem niedawno to samo pierw mi olej zaczął wyciekać a potem się "zniszczył" bardziej ;p i zaczęło mi stukać podczas jazdy np jak puszczałem z gazu albo podczas ruszania i dźwięk był bardzo głośny długo nie zwlekałem z kupnem nowego mostu do mojego ISa poszukaj już zakładałem 2 podobne tematy

pozdrawiam

ps : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=86985&highlight=

Opublikowano
Tez mam lekki stuk w takim momencie i tez cieknie mi olej :( Natomiast olej jest czysciutki i widac ze w ladnym stanie... nie wiem sam
Opublikowano
zle to sprecyzowałem ten stuk dochodzi ze srodka samochodu pod podłokietnikiem czuc. Dziwna sprawa bo jak byłem u mechanika dzisiaj tył samochod podniósł do góry zeby usłyszec w którym miejscu dochodzi ten stukot i wszystko było oki nic nie było słychac:/.....wg mechanika z dyfrem jest wszystko oki prawdopodobnie jest to podpora wału (dobrze by było) wiec ja zamówił i jutro samochód ma byc zrobiony.
Opublikowano
jeśli stuka(dzwięk bardziej metaliczny)to krzyżak do wymiany,jeżeli głuche wibracje to podpora.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
no i była to podpora wału....mechanik wymienił teraz juz nie ma zadnego stuku ale czuje ze jak jade szybciej dziwne bicie jakby to szło od walu....masakra!!!!!!!mechanik mogł coś spiep.....??nie mam pytań do niego.....on powiedział ze to podpora jest sztywna i trzeba pojezdzic troche i wszystko bedze oki......