Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej,właczam prawy kierunkowskaz i hamuje to robi mi sie jakieś zwrcie i miga mi na przemian kierunek i swiatło stopu,są tam jakieś przekażniki albo w tablicy rozdzielczej mam zwarcie? czasami mi tam coś zgrzytnie tak jak by sie zwarcie robiło...a tak wogóle to czasami chodzi w porządku?Ma ktoś pomysł to zapraszam,ja mówie ze to jakieś zwarcie tylko gdzie ?
Opublikowano

Jest to na 90% problem z masą. Problemem w poszukiwaniu usterki jest fakt, że występuje cały czas. Ale zaczął bym od dokładnego sprawdzenia i wyczyszczenia wszystkich styków w lampach.

Pozdrawiam

Opublikowano
o problem z masą,cos nowego ,dodam ze te "zwarcie "w zime było bardzo czeste w lato ma teraz 2 raz,wyłącze silnik włacze i jest ok.sprawdze kable i kostki...
Opublikowano

Gdyby to było zwarcie, to kierunek i stop by Ci się paliły równocześnie, albo by wywalał bezpiecznik. Sprawdź jeszcze raz kostki w lampie. Po doginaj wszystkie końcówki i dokładnie wyczyść. Tam miało prawo się nazbierać już trochę syfu mogącego pogorszyć przewodność. A następnie poszukaj miejsca drugiego końca masy (styk z karoserią) i też dokładnie wyczyść. Ewentualnie możesz położyć nowy przewód masowy (na z drugiej lampy bądź bezpośrednio z karoserii), ale to wprowadzi bałagan w instalacji. Mi nic innego nie przychodzi do głowy. Z wieczorka jeszcze zerknę na schemat instalacji, może wpadnę na jakieś inne prawdopodobne przyczyny.

Pozdrawiam

• 1 rok później...