Skocz do zawartości

problem z automatem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i mam pytanie w imieniu kolegi. Posiada 525 TDS automat, po włączeniu D auto rusza jedzie ale nie zmienia biegów, po przejechaniu na 1 biegu ok 500m. staje i nie jedzie dalej. Po wyłączeniu silnika i jego ponownym uruchomieniu, sytuacja się powtarza. Natomiast wsteczny działa bez zarzutu. Nie znam się za bardzo na automatach, ale zasugerowałem wymianę oleju i filtra, w związku z tym proszę o sugestie na ten temat, które mógłbym przekazać koledze. Nadmieniam, że jest on na kompletnym pustkowiu i prawdopodobnie czeka go powrót na lawecie. Pozdrawiam.
Opublikowano

Poszukaj :search: ...

Było sporo tematów.

Prawdopodobnie wymiana oleju i filtra już nie pomoże,albo na krótko.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Autor
Szukam. Rzeczywiscie jest sporo na temat różnych problemów z automatami, ale takiego jak opisuję nie znalazłem. Może ktoś jednak spotkał się z podobnym przypadkiem, i jak go rozwiązał. Chodzi mi o to co było przyczyną.
Opublikowano
Najprawdopodobniej wyciekł olej
Opublikowano
Najprawdopodobniej wyciekł olej

A do tyłu jedzie bez problemów?I to unieruchomiło auto w momencie? :nienie: Objawy musiałyby być wcześniej.

Skrzynia bez oleju też pojedzie(znam takie przypadki-prawie 2 lata na 0,5l oleju-w środku same opiłki).

Prawdopodobnie tarczki,o których jest sporo na forum.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Autor
Auto przestało jechać po przejechaniu 500m. w przód. Jak daleko można było jechać w tył nie było sprawdzane.
Opublikowano
  • Autor
Może precyzyjniej. Kiedy nie chce jechać do przodu, po włączenie wstecznego jedzie normalnie. Czy to jest jakiś ewenement. Naprawdę nie mogę znalezc w szukajce podobnego problemu.