Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Takie pytanie mam e36 i jak jest zegar szybkosciomierz na nim jest wyswietlacz na ktorym tez widac np przejechane kilometry jak przekrece kluczyk na zaplon wyswietla mi sie na krutko taka skala ja na niej teraz mam takie zielone kwadraciki od czego ona jest i co oznacza??? natomiast teraz jak przekrece kluczyk na zaplon wyswietla sie ta skala a nad nia z lewej strony taki napis "INSPECTION" PRZED NIM JEST ZEGAR?? CO TO ZNACZY?? Dzieki z gory
Opublikowano
:search: :search: :search: Zielone kwadraciki to przebieg do wymiany oleju, INSPECTION to konieczność wykonania przeglądu, zegar - wymiana płynu hamulcowego. Resztę znajdź i doczytaj, zamiast zakładać nowy wątek, wszystko już było!

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
te zielone kwadraciki oznaczają czas do wymiany oleju jest ich pięć i gasną mniej więcej co 2000km co w sumie daje 10 000km jak zgaśnie ostatnia i zaświeci się inspekcja to czas na zmianę oleju
Opublikowano
te zielone kwadraciki oznaczają czas do wymiany oleju jest ich pięć i gasną mniej więcej co 2000km co w sumie daje 10 000km jak zgaśnie ostatnia i zaświeci się inspekcja to czas na zmianę oleju

No ok a u mnie jest tak ze dwie pierwsze nie swieca i chyba dwie odtatnie ?? czyli moment wymiany oleju bedzie jak zaswieci sie ostatnia i zgasnie??

Opublikowano

to nie jest tak że diody zapalają się i gasną

po wymianie oleju i zresetowaniu świeci się pięć zielonych kwadracików

gasną one po kolei aż do ostatniej

Opublikowano

Po wymianie oleju (możesz także w dowolnej chwili) resetujesz ten właśnie wskaźnik i zaczynają (zależnie od stylu jazdy) gasnąć te zielone cegiełki, jak piąta zgaśnie to zapala się pomarańczowa, po niej czerwona-przy pomarańczowej wypada wymienić, zależy jakiej jakości tam olej masz w silniczku.

A co do resetowania inspekcji, stanu oleju i tego zegarka tematów pełno na forum :wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.