Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem polega na tym, że gdy się mocniej zahamuje to przy otwartym szyberdachu leje się z niego woda do środka auta. Uszczelka wygląda na wporządku z tego co patrzałem po fotkach innych egzemplarzy, bo idealnie na środku ta uszczelka ma małą przerwe i na innych modelach szyberów też tak było.Chociaż wg. mnie to jedyne miejsce, przez które może sie dostawać woda :cry2: Mam pytanko do właścicieli z szyberdachami - czy też macie małą przerwe w uszczelce zewnętrznej szyberdachu? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdro.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a kto jezdzi w deszczu z otwartym dachem? chyba logiczne ze gdy na dachu znajduje sie woda i zahamujesz to wpadnie do auta, przeciez na dachu nie ma progu uszczelka jest rowno z blacha i jest po to aby nie przeciekalo gdy dach jest ZAMKNIETY.

🙃🙃

Opublikowano
Ale ja nie jeździłem w deszczu z otwartym szyberem :duh: Mówie o sytuacji gdy na dachu auta mam suchutko, słońce daje ostro, a przy mocniejszym zahamowaniu ze środka szyberu sadzi mi woda na łeb :cry2: Nie mam pojęcia skąd się ona tam gromadzi :cry2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Woda powinna z dachu uciekać dwoma rurkami które mają ujscie w bagażniku. Jak ci się 'przelewa' przez otwór do środka tzn. że musisz mieć coś przytkane. A z dachem podniesionym można śmiało jeżdzić w deszczu i nic się nie powinno wlewać do auta.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale ja nie jeździłem w deszczu z otwartym szyberem :duh: Mówie o sytuacji gdy na dachu auta mam suchutko, słońce daje ostro, a przy mocniejszym zahamowaniu ze środka szyberu sadzi mi woda na łeb :cry2: Nie mam pojęcia skąd się ona tam gromadzi :cry2:

LOL no to trza pisac tak odrazu :D bo wychodzilo na to ze przy otwartym dachu gdy masz wode na dachu i hamujesz to wpada do auta. to faktycznie musisz miec przytkane odprowadzenia wody. tak moza jechac z dachem uchylonym do gory w deszczu ale nawet wtedy gdy zahamujemy to woda z dachu moze prysnac do srodka. jak jest szyber to sa tez kanaliki odprowadzajace wode. w moim aucie ujscia znajduja sie w slupkach drzwi na samym dole.

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zahamujemy to woda z dachu moze prysnac do srodka. jak jest szyber to sa tez kanaliki odprowadzajace wode. w moim aucie ujscia znajduja sie w slupkach drzwi na samym dole.

Bo końcówki rurek odprowadzających wodę są poprowadzone od każdego rogu 'kasety' szyber-dachu. Ona tworzy coś w rodzaju wanny z ujściami na rogach.

Opublikowano
Acha, no to fajnie - dzięki za podpowiedzi. Jutro zaraz oblukam te odprowadzenia o ile są one w miarę widoczne :cool2: To z tego co mówicie są one rozlokowane w różnych miejscach - nie to że w jednym miejscu przy każdym szyberdachu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w coupe na 100% biegną w tylnych słupkach /pod trójkątną tapicerka z oświetleniem/ i wychodzą za wykładzinami bocznymi w bagażniku i chyba w przenich słupkach.