Skocz do zawartości

Jakie wtyski do silnika M50 B25 Vanos 93roku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zastanawiam się nad wtryskami bo część mam chyba zapieczonych (silnik zanim zacznie przyspieszać na benzynie to się dławi dłuższy czas) ale nie wiem czy będą odpowiednie http://www.allegro.pl/item399206916_bmw_5_e34_e_34_525i_24v_listwa_wtryskowa_wtryski.html

Pytam dlatego bo na na realoem są inne nr. na wtryskach a inne tu na allegro. I czy jak mam np: osprzęt boscha to wtyski gdyby były Siemensa to byłyby złe czy mogą tez być?

Dziwię się,bo u mnie ta większa część zielona(z miejscem na wtyk elektr.) na 4wtryskach jest koloru ciemna zieleń a tylko 2 tak jak na allegro jakieś jaśniejsze. (pewien majster mi jakieś powkładał kiedyś i teraz nie wiem które z nich były pierwotnie a które to on włożył. Zapytałbym go ale nie mogę bo aktualnie siedzi w więzieniu a poza tym nie lubię go bo mnie orżnął na kasę).

Z góry dzieki za jakieś podpowiedzi z tymi kolorami.

Opublikowano
Myślę, że wtryski bo na gazie dobrze jezdzi a jakiś czas nie uzywałem paliwa bo pompa paliwa była spalona i była wymieniana.
Opublikowano
a skad pewnosc ze to wtryski ? u mnie to byla wina czujnika temp silnika ...

wtryski maja inny numer bo na tych na allegro jest numer boscha a nie bmw...

Dziękuję za informacje,że te numery to numery Boscha. Nie wiedziałem o tym, myslałem ,że jak są inne na realoem i inne na częściach to nie będzie pasowac.

Tym samym upewniłes mnie,że bedą dobre więc zdecydowałem się na nie. Jak przyjdą pocztą, włożę je i zobaczę jak będzie.