Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki maly problem se skrzynia biegow a mianowicie siadlo mi ktores lozysko na walku sprzeglowym jesli by bylo to w wiencu zebatym czy duze kulkowe to nie ma problemu a moje pytanie dotyczy tzw. koronki jak ja wymienic jest to ostatnie lozysko w skzyni na tym walku moze ktos to sam juz robil :?:
jedynakk
Opublikowano
Witam.Mam chyba podobny problem.Przy wymianie sprzegla okazalo sie że coś mi tam halasuje,wlasnie na walku sprzęglowym.Ale chyba w środku skrzyni z tego co mi tlumaczyl mechanik i doradzil mi wymianę jej bo jest bardziej oplacalna.Ten sam koleś mojemu bratu w vetrze B naprawial skrzynie za 300zl bodajże.Być może tam jest łatwiej ją wyjąć bo u mnie jest cięzko przez rozrusznik :mad2:
Opublikowano
muj mechanik juz wymienial lozysko wyciskowe i zajelo mu to 2.5 godziny i wtwdy stwierdzil ze to lozysko kulkowe duze na walku sprzeglowym siadlo zaplacilem mu 150 zl a w sklepie probujac kupic je gosc dzwonil do krakowa (bo tam jest hurtownia bmw) bo tylko mozna bylo dostac orginal i gosc z tamtad stwierdzil ze to siedzi lozysko igielkowe a ja sie nie szczypiac kupilem komplet 3 lozyska igielowe kulkowe duze i male podtrzymujace walek sprzeglowy koszt kompletu 240 zl i teraz jest pytanie czy juz ktos sam to wymienal mam gdzie i jak ale nie wiem czy dam rade zlozyc bo rozebrac to nie problem :?: :?: :?:
jedynakk