Skocz do zawartości

Podłączenie alarmu do e36 320i problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z podłączenie alarmu niemiałem żadnego problemu, ale na znalezienie podułu centralnego zamka straciłem pół dnia. Znalazłem tutaj na forum zdjecia gdzie on się znajdu ale u mnie go w tym miejscu niema!!! Wiem już że musze się wpiąć w białą kostke w piny 24 i 25 ale gdzie to może być, mam e36 320i z 27 grudnia 1996roku. oraz gdzie mam się wpiąć z funkcją domykania okien i szyberdachu, bardzo proszę o podanie lokalizacji jaka kostka i który pin i czy domykanie jest sterowane + czy - ??? No i jeszcze taka sprawa mam na pilocie otwieranie bagażnika, centralka daje sygnał + na około 5 sekund,a jak przytrzymam przycisk napięcie jest do czasu aż puszcze przycisk, chciałbym podłączyć ten sygnał pod światła krótkie (aby w nocy oświetlić sobie droge do samochodu :) ), podłączyłem pod włącznik ale w ten sposób niedziała więc jest pewnie gdzieś przekaźnik świateł, wiecie gdzie?? pozdrawiam
Opublikowano
u mnie w sedanie przekażnik od świateł jest nad nogani kierowcy a jak u ciebie nie na go tam to włączajac światła słuchaj gdzie pyknie
przedni napęd jest dla dziewczyn...