Skocz do zawartości

[e36] Wymiana silnika z 1.8 na 1.8is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam okazje kupić bardzo tanio silnik 1.8is. Zastanawiam się czy wszystko będzie pasować. Chodzi mi o łapy pod silnikiem, kolektor wydechowy, docisk do skrzyni biegów, przewody oraz chłodnica.
Opublikowano

bulo juz setki razy... :search:

a;e tak odemnie to wszytsko zostaje ..wymieniasz tylko silnik wraz z kolektorami i musisz zmiksowac dwurorke od kolektora bo inaczej jestst podgieta chyba ze kupisz idrazu z wydechem silnik...

oczyswiscie m40=>m42

lub m43=>m44

Opublikowano
To znakiem tego ze łapy będą pasować co mnie bardzo cieszy. A wiesz może czy komputer to bede musiał zmienić razem z wiązką czy wystarczy tylko sam komputer??
Opublikowano
komputer z wiązką zmieniasz, przepływomierz, WYDECH - przecież IS ma BARANY :duh: a nie miksować cos tam... reszta zostaje...dyfer pewnie masz krótki ale ..bedzie lepiej wciskać w fotel ;)

w e36 316 dyfer jest dluzszy (3.38) jak w 318 318is i 320,(3.45) roznia sie chyba skrzyniami,

przednie kola sluza do kierowania, a tylne do napedzania