Skocz do zawartości

Czy chłodnica z 2.0i, 1.6i, 1,8 is posauje do 1.8i...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

musze wymienić chłodnice bo cieknie i nie można jej zalepić, chciałbym kupić z alegro używkę tylko nie wiem czy chłodnice z innych wersji silnikowych bez klimy pasują do e36 1,8i np. 1,6i, 18is, 2,0 ?

pozdrawiam

Opublikowano
siema! napisz jaka masz,krótki zbiorniczek wyrównawczy z takim wycięciem czy zbiorniczek po wysokości całej chłodnicy.ostatnio kupowałem ten krótszy z wycięciem,używany ale w super stanie z czujnikiem i korkiem i płaciłem 200pln.pozdro
Klema
Opublikowano
wiesz co obecnie mam tą z długim zbiornikiem, na allegro mozna znaleźć do 200 zeta, tylko z opisem że pasują do e36 1,6 1,8 2,0 a ze juz raz sie naciąłem na taką uniwersalną część więc wolę zapytać czy jest róznica w chłodnicy w zaleznosci od pojemności w w/w zakresie...?
Opublikowano
Witam Cię Berbeto!wiem na bank,że 1.6i1.8.są takie same,natomiast do 2.0 nie wiem.Patrzyłem u kolegi co ma 2.0 i wydaje mnie się że troszke się różni,ale jest masę na allegro do 1.6 i1.8 coś znajdziesz.pozdro
Klema