Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Dziś z nudów próbowalem lepiej spasować maske gdyż patrzac od przodu auta jej lewy dolny róg troche za bardzo był wychylony i drażniło mnie to od początku gdy kupilem samochód.Natomiast jej prawy górny róg przy otwieraniu czasem zachodził na blotnik i go rypał!nie udało mi sie tego nastawić poprawnie a wręcz przeciwnie,jest jeszcze gorzej!ma ktoś jakiś sprawdzony patent na to?które śrubki poluzować?od czego najpierw zacząć bo ja już wszystkie odkręcalem aż wkońcu maska przestała sie otwierać:(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teoretycznie maske ustawiasz względem grila bo powinna ona licować załamaniem 'przez środek' z grilem ale tylko wtedy wszystko dobrze ustawisz jak błotkniki są tam gdzie powinny być, a pas przedni /to do czego są przykręcone lampy/ jest symetryczny względem auta. Jeżeli miałeś 'walony przód' to możesz mieć olbrzymie problemy z zestawieniem tego bo zazwyczaj jest to tak powustawiane aby szpary były równe, co nie znaczy niestety, że maska jest centralnie w osi auta. Ciężko to wytłumaczyć bo trzeba zrozumieć jak to się wszystko składa i co można regulować, a praktycznie można wszystko bo większość dziur w blachach przodu na śruby to owale.
Opublikowano
przód był bity,ale lekko.Tylko ktos to zrobil na odpi...Rzeczywiście ciężko to spasować.Otwory na srubki maja bardziej luz przód-tył niżna boki:(lepiej regulowac tymi śrubami wkrecanymi pod szybą czy tymi wkręcanymi w maskę?
Opublikowano
Ja regulowałem tymi pod szybą - jak poluzujesz jedną, to ruszasz przodem maski lewo/prawo. Generalnie u mnie nie było żadnych problemów z dopasowaniem - jedyne na co się naciąłem, to za blisko ustawiłem szyby na początku i mi o wycieraczkę uwadzała przy podnoszeniu.
Opublikowano
Jest z tym trochę zabawy, wiem to z doświadczenia. W e-36 jest ciężko wszystko spasowac, ale da się, tylko trzeba praktycznie wszystko ruszyć ( no może z wyjątkiem błotników. Pod warunkiem że są dobrze zamocowane.). Można naprawdę ładnie wszystko spasować, ale jest z tym troche zabawy. :)
BAYERISCHE MOTOREN WERKE