Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam 525tds 2.5 94r. i musze wymienic amortyzatory-czasem trzeba...

Prosze o pomoc jakich mam uzyc,czy macie jakies sprawdzone ? i czy gazowe,czy olejowe ,a moze olejowo-gazowe ??

Pozdro

Opublikowano
Ja mam Kayaba i jestem zadowolony z tym,że wymienione mam całe zawieszenie na nowe :) dobre są też ale droższe Sachsa,no i Bilsteiny.Jak Ci tłucze to lepiej wymienić wszystko,bo i tak same amorki dużo nie polepszą.
Opublikowano
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie tłukło,więc nowe wahacze,tuleje,poduszki pod amorki,sprężyny jeśli chodzi o przód,bo z tyłu jak narazie mam ok.To jest tak że teraz zaoszczędzisz ale wydasz za rok na to wszystko,a jak za jednym razem zrobisz to masz spokój na dłuższy czas,jak miałem wymienione same amorki z przodu to po przejechaniu 3000 tkm wykazało mi,że przód gorszy od tyłu o 20% z tym,że tył był wymieniany 20000tkm wcześniej :)
Opublikowano
ja mialem wymieniane wachacze jakies 5tkm temu,ale juz od okolo 2t mi tlucze... fakt,ze z jednej strony,ale robilbym dwie bo chyba tylko taki jest sens... wracajac do wachaczy,to czy mogly sie popsuc z powodu braku amortyzacji, i czy bede musial je znowu wymieniac ?????
Opublikowano
To powinien stwierdzić mechanik po wymontowaniu ich :) Zasada jest taka,że jak wymieniasz to obie strony,a nie jedną,bo co by było jak byś wymienił tylko jeden amortyzator ? :norty: Więc wymień obydwa i najlepiej na coś dobrego,bo tu też oszczędność się nie opłaci.
Opublikowano
a czy ktos uzywal juz amorkow firmy GH ??

Ja 2 tygodnie temu załozylem GH z Allegro.

Jak narazie jest OK.Poprzednie amorki byly chyba jeszcze z 90-tych lat.

Od strony kierowcy jeszcze trzymal jakos chociaz nie najlepiej a od pasazera to kolo podskakiwalo na dolkach jak pilka -zero amortyzacji.

Na te amorki jest gwarancja wiec chyba nie ma co sie ich obawiac.

Narazie ja testuje je mimo ze kupilem je troszke z obawa ale cena pokusila.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

• 1 rok później...