Skocz do zawartości

Skorodowany króciec w bloku silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

524 2,4 TD E34 /92

Skorodował mi króciec na układzie chłodzenia, przy czyjniku temperatury, w bloku silnika. Przewód gumowy trzyma sie "na słowo honoru" Już raz straciłem tamtędy płyn. Jaka jest technologia wymiany króćców w bloku silnika. Czy konieczne jest wyjęcie silnika.

Jaka jest technika mocowania króćców w bloku silnika ? Wkręcane, wlutowane czy może wprasowane.

Pierwsze objawy wycieku w tym miejscu. Zaczeła sie pojawiać delikatna rosa na przedniej szybie. Bedę wdzieczny z informacje :modlitwa:

Opublikowano

Kolego powiedz o ktory dokladnie element ci chodzi:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA51&mospid=47372&btnr=11_1899&hg=11&fg=15

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA51&mospid=47372&btnr=11_0797&hg=11&fg=35

Bo z bloku silnika wychodzi chyba tylko woda w okolicach pompy wody. Natomiast w glowicy sa krocce

Opublikowano

Jest wprasowana. Mozna sprobowac dostac takie cos w serwisie ale raczej bedzie ciezko. Podobnie z uzywkami.

Daj do mechanika niech nagwintuje kawelek miedziawki i zrobi gwint w glowicy i wkreci z jakims uszczelnieniem.

Opublikowano
  • Autor

Najprostsze rozwiązania sa najlepsze. Sprawdze serwis, co oni na to. Szczerze mówiąc nie mam zaufanego mechanika.

O efektach i sposobie usunięcia usterki napisze.

Dzięki.

Opublikowano
  • Autor

Witam,,,

Króciec został wklejony na klej do aluminium . Zrobiłem 500 km od naprawy i jak na razie nie ma ubytków w układzie chłodzenia.

Ale jest inny drobiazg którego nie było. Temperatura silnika w/g wskazań

czujnika wyrażnie wzrosła. Do tej pory (przed awarią) utrzymywała się stabilnie w połowie wskazań. Obecnie sięga czerwonego pola.

Opublikowano
Nie mecz diesla bo ci glowica peknie. Musisz odpowietrzyc dobrze uklad. Jak to sie robi poczytaj na forum