Skocz do zawartości

WEBASTO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy mam do was pytanie po otwarciu maski na prawym blotniku mam tabliczke WEBASTA sa tan jakies jego dane i czy to znaczy ze moje BMW 740d posiada webasto ?????? jak tak to jak je uruchomic posiadam nawigacje 16*7 czy to jakos za pomoca wlasnie nawigacji uruchamia sie webasto ????? pomozcie pozdrawiam i dziekuje
Opublikowano

jak masz tabliczke to webasto chyba powinno byc.

w menu glownym wyswietlacza w tym co pisze m.in. nawigacja, telefon, TV, powinna byc tez pozycja standheizung / luftung (to jest w jezyku niemieckim i tlumaczy sie jako ogrzewanie postojowe / przewietrzanie. w innych jezykach nie wiem co pisze)

wchodzisz w to i tam ustawia sie godzine o ktorej ma sie to zalaczyc i zatwierdzasz. bardzo proste to jest. w zaleznosci od temperatury na dworze - ponizej 16 stopni wlaczy sie ogrzewanie a jak jest cieplej to wlaczy sie przewietrzanie. zdaje sie ze to nie dziala podczas jazdy.

oprocz zaprogramowanej godziny mozna tez wlaczyc webasto za pomoca specjalnego pilota o ile go dostales - taki spory pilot wielkosci telefonu komorkowego z wysuwana antena, sa na nim dwa przyciski: wlacz i wylacz.

Opublikowano
  • Autor
dzieki za wiadomosc zaraz pojde sprawdze czy jest taki napias na komputerku a pilota nie dostalem :( a jak nie bedzie komputer mi tego wyswietlał to nie mam webesta ???? a komputer mam w jezyku angielskim
Opublikowano

jak nie masz opcji w TV, to możesz mieć webasto na pilota zainstalowane później - piloty można dokupić , webasto sie resetuje na jakimś bezpieczniku i nowy pilot będzie je odpalał - zresztą każdy serwis spojrzy pod maskę i stwierdzi czy je masz - jest gdzieś z lewej strony za błotnikiem, nisko.

Jak wymieniasz filtr paliwa, to za nim będzie elektrozawór odprowadzający paliwo przewodem do webasto.

K.

www.specops.pl
Opublikowano
  • Autor
dzieki za informacje bede musial sie wybrac do jakiegos fachowca