Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam od pewnego czasu taki problem (który szczególnie w polsce jest bardzo uciążliwy przez dziurawe drogi) kiedy wjadę na jezdni w jakaś nierówność wtedy zanika dźwięk i musze nacisnąć prawą gałkę aby nieświeciła się dioda i nacisnąć ponownie by znowu się zapaliła na navi MKIII i powraca dźwięk, ale u nas dołków co nie miara więc jest uciążliwe wciskanie tej gałki co chwila. Na forum wyczytałem, że miał ktoś już podobny problem ale w E38 okazało się, "że wiązka kabli dochodzących do radia jest uciskana przez zwinięty fragment jakiejś izolacji" może u mnie jest ten sam problem tylko jak się tam w bagażniku dostać do niego i które to jest radio z tych "blaszanych pudełek"? Zauwazyłem jeszcze w bagażniku "blaszane pudełko" z radiatorem, który się nagrzewa czy to jest wzmacniacz? Może w nim szukać winy trzeba? Bo dźwięk zanika nie tylko na radiu, ale i na CD jaki i TV.

z gory dzięki za wszelką pomoc.

Opublikowano
:) dobra znalazłem te "blaszane pudełko", które jest radyjkiem okazuje się, że nie jest to takie trudne jak było w E38 :) Do radyjka wchodzą takie kolorowe przewody gdy nimi poruszę wtedy zanika dźwięk czy ma ktoś na to radę co zrobić z tymi kolorowymi przewodami zeby nie zanikał dźwięk? Czy odlepienie tej izolacji, która jest nie wiem czemu lepiąca coś pomoże?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem :cry2: zanika mi dzwięk na wszystkim.

Gdzie znalazłeś te kabelki to i ja pogmeram bo samochodu z taką ilością elektroniki to ja nie miałem :shock:

Nie żebym narzekał :twisted2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam dokładnie ten sam problem :cry2: zanika mi dzwięk na wszystkim.

Gdzie znalazłeś te kabelki to i ja pogmeram bo samochodu z taką ilością elektroniki to ja nie miałem :shock:

Nie żebym narzekał :twisted2:

Taka srebrna bez zadnych radiatorkow poziomo przylozona od razu przy swietle jest (lewym tylnym oczywiscie) :) Tam w ta skrzyneczke wchodzi kabel antenowy i dwa jakies dziwne i jest tez taki jakby wtyk komputerowy z kolorowymi kabelkami i to wlasnie on u mnie powoduje zaniki dzwieku, ale teraz mam kolejny problem dzwiek jest fajnie ale basu nie ma same soprany ;(

Moze ktos cos wie co z tymi kabelkami trzeba zrobic zeby gralo wszystko cacy? :)