Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, może ktoś wie jak zdjąć ten plastik z tylnej części oparcia, tak, aby móc założyć nową tapicerkę. Siedzisko rozebrałem, a do oparcia nie bardzo wiem jak się zabrać i boję się żeby czegoś nie połamać. Jeśli ktoś to rozbierał to proszę o wskazówki.
Opublikowano

Ale jak to powyciągam to plastik zejdzie? Bo jak nie, to jak później założę obicie z powrotem? Czy te wsuwki są po całym obwodzie oparcia?

Co do siedziska to jedna spinka mi pękła ale nie całkiem, tak że po założeniu dalej trzyma, a wyciągałem je ściskając delikatnie szczypcami i jednocześnie podważając siedzisko szerokim śrubokrętem. Ale jak Ci pękły wszystkie to zajedź do ASO, nie powinny kosztować więcej niż 2zł.

Opublikowano

Spinki są po obwodzie i tak jak ściągniesz to założysz,plastik może zostać.

ja też te spinki identycznie ściskałem i podważałem i 3 mi pękły ale zrobiłem na wkręty i teraz jak coś to mam łatwiej rozbieralne.

W aso to pewnie nie bawią się w siedziska (bo ta spinka jest na stałe zalana do siedziska i nie jest wymienialna) tylko cały fotel sprzedają. :D

Opublikowano

Tylko się tak wydaje że spinka jest zalana, a ona jest tam wciśnięta, ma zatrzask z obu stron tylko ten w siedzisku jest mocniejszy, ale jak i tak masz połamane to można spróbować wyrwać ją z siedziska lub wydłubać nożem i wtedy będzie można wcisnąć nową na jej miejsce. W ASO mogą oczywiście nie mieć od ręki ale sprowadzenie z Niemiec trwa 3 dni. Ostatnio mi sprowadzali sprężynkę która jest w pedale gazu za całe 3zł :)

Ale jak już masz na wkręty to nie ma sensu się bawić.

A co do plastiku na oparciu to nie wiem czy dam radę bez zdejmowania, bo obicie które chcę założyć nie jest oryginalne i muszę je mocno ponaciągać i od nowa umocować, nie jestem pewien czy zrobię to tylko odginając plastik.