Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jaki rozstaw srob ma e36 4x120 ? a np. mozna jakos zrobic tak ze ma sie felgi 4x100 i jakos przerobic zeby pasowaly ? bo jest pare fajnych felg ktore np sie podobaja a niema akurat 4x120 jak taki rozstaw ma e36 a i jaki max rozmiar felgi mozna upchnac do e36 ? i co w feldze oznacza takie cos --> 10x17ET 20
Opublikowano

albo mnie sie cos powalilo juz albo ja widzilem u siebie 5srob a nie 4 !!! 4 to mialy chyba e30...

5x120 ma e36 jesli chodzi o ET to fabryczne felgi maja chyba et46 do e36

ja mam et35 i są rowno z nadkolem. (im mniejsze ET tym bardziej wystaja na zewnatrz auta)

Opublikowano
napewno nie wejda takie felgi. Mozna zmienic rozstaw ale tylko przez dystanse. Do e36 szkoda roboty bo i tak nie wejda felgi z grubymi dystansami do zmiany rozstwau srub.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprzedalem kiedys felgi ATS 4x100 facetowi ktory koniecznie chcial je do jakiegos citroena zalozyc. Mowilem mu wczesniej ze nie wejda, a on na to mi odpowiedzial - najwyzej je lekko rozwierce!!!! :shock:

12345Artur - nie kombinuj. Najpierw sie kupuje auto a dopiero pozniej je tuninguje....

Opublikowano

RekiNN ze nie mam wpisane w profil auta to nie znaczy ze go nie mam ;]

tylko nadal nie rozumie tych oznaczen :/ :evil: 10x17 et 20

10- to szerokosc felgi ?

17- to rozmiar felgi czyli cale ?

et 20- to niewiem nadal :( tam wyzej kolega opisal ze czy mniejsza et to bardziej wystaje felga ale poza co poza karoserie ? bo ogolnie chcialbym felgi z bardzo duzym rantem to na co mam patrzec ?

Opublikowano

[/code]12345Artur - nie kombinuj. Najpierw sie kupuje auto a dopiero pozniej je tuninguje....

przeciez ja auto mam!!!!

to emek6 zadaje takie pytania nie ja! :nienie: :evil:

Emek -przeciez Ci napisalem ze im mniejsze ET tym bardziej wystaje na zewnatrz auta - czyli po za blotnik !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to emek6 zadaje takie pytania nie ja! :nienie: :evil: !

sorka, pomylilo mi sie ;)

ET - czyli odsadzenie felgi - odleglosc plaszczyzny montazowej felgi (to co przylega do piasty kola) od plaszczyzny symetrii tej felgi (po prostu srodek flegi). Wiec np. ET rowne zeru oznacza ze plaszczyzna montazowa flegi przebiega dokladnie przez jej srodek. ET rowne 35 oznacza natomiast, ze plaszczyzna ta jest odsunieta o 35mm na zewnatrz od srodka felgi, co powoduje ze flega jest bardziej schowana w nadkole.

Czyli rowiklujac rozmiar kola z twojego posta ponizej

10x17 et 20, wynika:

szerokosc - 10 cali

wysokosc - 17 cali

no i et 20, za male do e36.

Opublikowano
jakie by nie bylo et przy takim rancie 10 claowym i tak musisz poszerzyc nadkola swoja droga jeszcze auta nie masz a szukasz juz felg nie ma sie co podniecac za bardzo a szukac na spokojnie bo bedziesz sobie w brode pluc
brak