Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Strzelił mi trzymacz linki podnośnika tylniej szyby . rozkreciłem i skleiłem dość pożadnie go ..Tylko mam teraz problem z założeniem linki , wydaje mi sie za krótka , albo trzeba ją zajebiście czymś naciagnąć .. Liniki nie ma możliwości inaczej założyć .. Przerabiał ktoś już ten temat ??

Autko oczywiscie 320D e46 po lifcie czyli 2002

Opublikowano

Mam ten sam problem . Zasuwalem szybe pewnego dnia i cos strzelilo..Teraz linka luzno sobie wisi ale nie wiem co w srodku. Nie wyciagnalem jeszcze prowadnicy z drzwi.

Dlugo ci zajal demontaz mechanizmu ? Z tego co widze, kiepskie jest dojscie do nakretki, ktora trzyma szybe. W garazu powiedzieli mi ze prowadnica jest do wymiany, motor jest dobry. Mysle jednak ze da sie to naprawic. Jutro sie za to zabieram..

Pozdr.

Ps Mozesz podeslac jakas fote jak to wyglada od strony szyby?

Opublikowano

Mam fotki z kazdej operacji ..ale według mnie nie da sie tego napawić ...nawet wtedy jak bedziesz miał naprawiony trzymacz linki .. JA nie mogę naciagnać linki brakuje mi 1cm ... W fabryce moze mają jakiś przyrzad do naciagania

Demontaz prodawnicy jest banalny ..

1 srubka od szyby ... kluczem nasadowym spokojnie odkrecisz

3 srubki od prowadnicy ... każdą 10 odkrecisz

Oczywiscie przed tem musisz zdjac boczek ... też prosta sprawa ..

Daj znać jak wyglada u Ciebie prowadnica ...a ja jutro wystawie fotki bo mi sie dzisiaj nie chce isc po aparat :)) pietro wyżej

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Juz po wszystkim. A mialem identyczny problem jak koles z tej stronki z tym, ze prawe drzwi nie lewe. Plastik tzymajacy linke pekl w tym samym miejscu.

http://forum.bmwcarmagazine.com/viewtopic.php?t=64792&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=1109a1a151b252a6c8501fea7b28b2cf

Skonczylo sie na wymianie prowadnicy. Do tego doszla wymiana sruby trzymajacej szybe na nowa bo stara sie obrobila przy odkrecaniu. Teraz wszystko smiga jak przedtem :)

Pozdrawiam

Opublikowano
A mozesz napisać gdzie kupiłeś prowadnice i ile dałeś .. Ja jeszcze nie mialem czasu zająć sie kupnem .. Ale w nastepnym tygodniu bede szukał