Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

spedzilem troche czasu przegladajac forumale nie znalazlem podobnego tematu.

chcial bym zrobic blokade w swoim aucie by uniemozliwic odjechanie nim niepowolanym osobnikom. Mialem pomysl by odciac pompe paliwa ale w dieslu to sie nie sprawdza, bo jakims cudem nawet z odpietym zasilaniem pompy przy baku auto uruchamia sie i pracuje normalnie.

Troche nie mam pomyslu....

Prosze forumowiczów o jakas podpowiedź bo brak mi konceptu a checi do pracy mam wielkie. Chce taka blokade zrobic samodzielnie bo nie ma to jak porzadna samorobka.

Jesli ktos ma propozycje jak unieruchomic diesla e46 2.0 ( poza odcieciem rozrusznika ) prosze o wskazowki na priva lub tu na forum

z gory wielkie dzieki

pozdrawiam serdecznie

typhoonII

:mrgreen:

Opublikowano

witam ponownie,

chcialbym zaznaczyć, ze nie chodzi mi o gotowe rozwiazania lecz o koncept bo i tak wszystko chcę zrobić po swojemu.

pozdrawiam serdecznie

typhoonII

:mrgreen:

Opublikowano
Niedzwiedz-lock chyba najlepsza mechaniczna blokada skrzyni biegów, ale ty raczej kombinujesz coś z elektryką.
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
podlaczam sie do tematu . interesuje mnie cos w stylu odciecia zaplonu, najlepiej cos takiego aby po przekreceniu kluczyka nie bylo zadnego efektu, wszystko mam gotowe tylko wystarczy wpiac sie przekaznikiem w jakis kabelek no i tu mam problem bo nie chce czegos popsuc, czy ktos robil cos takiego w dieslu ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Na forum Mercedesa w starych silnikach z tego co pamietam montowali jakies odciecie na zaworze zwrotnym paliwa. Wtedy pompa cos miala nie tak z cisnieniem i nie mogla zasysac.

Ale doklanie nie pamietam co i jak...moze to bedzie jakas wskazowka...

Think Locally,

Fuck Globally!