Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Ostatnio zauważyłem dziwny objaw w mojej buni. Podczas zmiany biegów czasem zazgrzyta skrzynia , a gdy sie wrzuca jedynke na postoju to czuć takie bardzo delikatne szarpniecie. I w związku z tymi objawami mam pytanie czego to wina skrzyni czy sprzęgła? Jesli to sprzęgło to czy wystarczy wymienić samą tarcze?

Opublikowano

sprzęgło nie wysprzęgla> sprawdź na sam początek poziom płynu hydraulicznego vel. hamulcowego, oczywiscie dobrze by było jakbyś zmienił, czasem pomaga, a średnio raz na rok powinno sie zmieniać płyn Ot co.

co do wymiany...jak już wymieniać to kompletne sprzęgło, złożysz a za tydzieńCi łożysko sie odezwie ..i znow od nowa ta sama robota.

Opublikowano

Sorry za OT...

bono20002 łożysko, które wchodzi w skład kompletu sprzęgła to łożysko oporowe czy jakieś inne?

:)
Opublikowano

No właśnie o to mi chodziło, czy łożysko oporowe = łożysko wyciskowe, bo różnie to nazywają, a ja się już pogubiłem.

jarszy007 masz dostęp do jakiś okazyjnych cen? Czy normalnie kupiłeś w sklepie? :D

:)
Opublikowano
Mam dostep,do allegro:)ale bylem po sprzeglo osobiście i wziąlem od ręki calu komplet luka.Teraz sie sklada do kupy.A ze starego sprzęgla zoistal mi docisk calkiem jeszcze nie zly,tarcza też.Tylko lożysko oporowe padlo i zacięło sie!Ide zaraz po odbior.