Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wiem że na ten temat było już dużo wypowiedzi,czytałem ale już mam taki mentlik w głowie że proszę o konkrety!!!!Zakupiłem lampy ZKW (moje klosze były żółte-lampy bosch) i do tego kupiłem ringi CCFL! Chcę jeszcze zakupić fajne żaróweczki(myślę nad xenonem) jakie byście mi poradzili,proszę o jakieś przykładowe linki :modlitwa:

Co do ringów,po zamontowaniu lampy skleja sie zwykłym sylikonem,czy jest jakiś specjalny ??(prosiłbym na pw o opis montażu ringów od podstaw-dziękuję) :modlitwa:

Czy zamiast świateł postojowych mogą świecić ringi???

Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi!!!

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
koledzy na prawdę nikt nie pomorze :?: :?: :?: :cry2:
Opublikowano

Ja swoje ringi przykleiłem klejem poliestrowym ale tylko kapeczke w trzech miejscach żeby nie było widać - 2 kapki przy kabelkach i jedna na dole - przyklejałem do szkiełka - najpierw włożyłem ringi, następnie przykleiłem je tymczasowo taśmą, kapnołem klejem i po wyschnięciu ściągnołem taśmy i poskładałem wszystko do kupy.

Żarówki od postojówek mam wyciągnięte i zamiast postojowych świateł świecą ringi.

Opublikowano

Dzięki kolego HYRO za wyjaśnienie(jako jedyny pomogłeś) :modlitwa: a nie pisałeś że to już było :evil:

a jeszcze pyt,jak się składa lampy nie trzeba dać troszkę sylikonu żeby mi nie parowały po deszczu????

Opublikowano

Spoko, na tym forum jest wielu takich co pisze że już to jest a linków sami nie podadzą...

Jeżęli chodzi o same klosze to tak jak kolega darooE36 napisał są hermetyczne i nie trzeba ich kleić, ale pamiętaj żeby dobrze to poskładać, jak zauważysz, że uszczelka jest zniszczona to nawet możesz to przesmarować delikatnie silikonem, jak pojawi się delikatna mgiełka na kloszach to się nie przejmuj, zejdzie w ciągu kilku dni - też to miałem.