Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie mam taki problem po podłączeniu wzmacniacza w moim E39, po włożeniu kluczyka do stacyjki wzmacniacz się załącza od razu, a nie po włączeniu radia, a jego załączenie jest dość dziwne ponieważ w głośnikach słychać krótki dźwięk(nie bardzo wiem jak go nazwać, takie uderzenie w głośniku).Wzmacniacz podłączyłem pod + z aku.,- z masy samochodu, impuls do załączenia z białego kabelka o oznaczeniu nr 16 w kostce radia, z tym że nie rozciąłem go a tylko zdjąłem izolację i podpiąłem się przewodem do wzmacniacza.Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś czy dobrze to zrobiłem.Bo wkurza mnie ten dźwięk po włożeniu kluczyka.
Opublikowano
Upewnij się, czy na pewno impuls pochodzi z przewodu remote (często jest to przewód niebieski) służącego do załączania dodatkowego sprzętu audio lub anten automatycznych.

Pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano
No właśnie dlatego chciałem sie dowiedzieć od osób które również mają podłączony wzmacniacz pod seryjne radio BMW.Jak rozwiązali kwestię podpięcia przewodu remote tzn. pod co się wpięli.