Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko gdzie jest czujnik lapmki bagaznika ?? w zamku gdzies w silownikach ?? potrzebuje sie tego dowiedziec poniewaz po zamknieciu bagaznika nie gasnie mi swiatlo swieci caly
Opublikowano
nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w kombi jest czujnik w zamku, jak sie zdejmie tapicerke klapy to go widac
e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano
witam mam pytanko gdzie jest czujnik lapmki bagaznika ?? w zamku gdzies w silownikach ?? potrzebuje sie tego dowiedziec poniewaz po zamknieciu bagaznika nie gasnie mi swiatlo swieci caly

Niekoniecznie wina leży po stronie wyłacznika w bagażniku. Jeśli wyłącznik z komory silnika jest niesprawny to lampka w bagazniku będzie również świecić. Przy podnoszeniu maski - światło w bagazniku powinno się zapalać.

Także sprawdź obydwa wyłaczniki.

pzdr,

Opublikowano
wyłącznik jest w zamku mozesz dosyc łatwo to sprawdzic on się trzyma tylko na takiej blaszce mozesz go smiało wyciągnąć i zobaczyc czy obwód się zamyka ja ostatnio walczyłem z problemem lampki 2 tygodnie takze jak masz jakies pytania to pisz na PW bo sporo godzin spędziłem i mniej więcej rozgryzłem jak to działa :)
Opublikowano

Nie wiadomo nawet jaką wersje nadwoziową masz.

Ja na przykład w Compakcie mam klasyczny wyłącznik krańcownik w klapie bagażnika i zaraz po otwarciu go widać-przy zamykaniu dociska on i lampka gaśnie.

I nic takiego nie zauważyłem że po otwarciu maski zaświeca się bagażnik jak to pisał piotr2569 :D może nie w compakcie