Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Problem jest tego typu,że nie zawsze kręci rozrusznik.Po przekręceniu kluczyka brak reakcji,kontrolki nie gasną a rozrusznik nie kręci.Parę razy po lekkim postukaniu w rozrusznik -zaskoczył,ale teraz już nie chce.Wyjąłem go,posprawdzałem szczotki-wszystko ok,podłączyłem kable z aku i kręci super,zero luzów.Wkładam na miejsce-parę razy kręci i znowu cisza.Po ponownym wyjęciu sytuacja sie powtarza.próbowałem tez na ostro i nie zawsze zaskakiwał.Teraz pytanie,czy to wina rozrusznika,automatu,czy kostki w stacyjce.e39 530d 1998.Dziękuję i pozdrawiam
Opublikowano

jak nie działa to weź i wtym momencie spróbuj odpalić drugim kluczykiem

może imobilajzer nie włancza rozrusznika

Opublikowano
Elektryk stwierdził,że to automat sie jakos tam w środku układa i nie zawsze działa.Jutro wymiana i zobaczymy.
Opublikowano
Niestety ten elektryk ma chyba uprawnienia tylko do 1,5 v.Pojechałem do następnego i okazało się ,że do wymiany jest wirnik i szczotki.Wirnik był w jednym miejscu wypalony,dlatego w zależności jak się zatrzymał,to kręcił albo nie.