Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy idzie jakoś sprawdzić samemu czy jest czynnik R134 w obiegu.Pytam,bo nabijałem klimę 2 tygodnie temu z tym,że sprawdzili mi szczelność tylko na niebieskim przewodzie,bo czerwonego nie mogli odkręcić i bali się,że coś urwą jak będą próbować na chama :) no i było wszystko w porządku,działała super.Nie używałem jej około tyg. i teraz nie działa wcale :( Czy ma ktoś jakiś pomysł jak idzie to sprawdzić ? Bo podejrzewam,że uciekł mi gaz :(

Opublikowano

Witam.

Naciśnij przycisk od klimy i czekaj-jeśli załączy się sprężarka itp.to powinna zacząć chłodzić-jeśli zacznie czekaj-jeśli wyłączy się po czasie to prawdopodobnie czynnika jest już mało,jeśli w ogole się nie włącza-prawdopodobnie już go nie ma.Przynajmniej u mnie przy braku czynnika były takie objawy.Oczywiście może to być zupełnie inna usterka.

Pozdrawiam

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Witam.

Naciśnij przycisk od klimy i czekaj-jeśli załączy się sprężarka itp.to powinna zacząć chłodzić-jeśli zacznie czekaj-jeśli wyłączy się po czasie to prawdopodobnie czynnika jest już mało,jeśli w ogole się nie włącza-prawdopodobnie już go nie ma.Przynajmniej u mnie przy braku czynnika były takie objawy.Oczywiście może to być zupełnie inna usterka.

Pozdrawiam

Dokładnie co masz namyśli? dioda od przycisku klimy świeci normalnie po włączeniu czuć,że obciąża silnik ale zimno nie leci i nie chodzi też wentylator,dlatego podejrzewam,że uciekł mi gaz.

Opublikowano
No właśnie o to chodziło ;) .U mnie (początkowo)też obciążała silnik potem już nie-układ był pusty.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
No właśnie o to chodziło ;) .U mnie (początkowo)też obciążała silnik potem już nie-układ był pusty.

A nie idzie tego jakoś sprawdzić,chociażby poprzez zaworek którym nabijają klimę?

Opublikowano
Jedź do tych magików co nabijali niech sprawdzą czy jest czynnik i czy jest go tyle ile powinno być. Jedź na reklamacje.

Pojechałbym gdybym był w kraju ale 4 dni po nabiciu wyjechałem i teraz mi nie działa,a bardzo by sie przydała :) zastanawiałem się czy mogę to jakoś sam sprawdzić ?