Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem tak jak w temacie. Gdy mam cieply silnik to czesto po odpaleniu poprostu gasnie. Jak przytrzymam na gazie chwile i odpuszcze stopniowo to obroty z bardzo niskich ( 200 -300 RPM ) ustabilizuja sie. Nieraz jak go dopale na cieplym i od razu jade bez odczekania tej chwili dojezdzam do skrzyzowania to zdarza sie ze gasnie jak dam na luz. CZy ktos ma jakies pomysly lub doswiadczenia z podobnym problemem?

Dziekuje :modlitwa:

Opublikowano
Mi po odpalaniu na cieplym tez wariował,spadały obroty,jakby chodzil nie na wszystkie cylindry.Zmieniłem przeplywke za radą mechanika i jest lepiej ale przydało by sie przeczyścic jeszcze krokowy tylko u mnie jest z tym trochę zachodu :( najlepiej chyba bedzie jak podjedziesz na kompa do kogoś kto się zna na tym bo ja byłem u jednego "fachowca" i mówił że to niby przez sondę ale sam nie był pewny...