Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kilka dni temu wymieniłem tarcze zegarów w mojej buni, bo schodziła farba i strasznie mnie ten widok denerwował. Żeby wymienić tarcze musiałem pozdejmować wskazówki. Po założeniu ich spowrotem nie pokazują mi takich wartości jak przed ich zdjęciem, np. obroty stały przy ok 1000 a teraz stoją przy 1500 obr/min. I tu moje pytanie: czy jest jakiś sposób, żeby ustawić wszystko tak, jak powinno być??

Opublikowano
Witam,

Kilka dni temu wymieniłem tarcze zegarów w mojej buni, bo schodziła farba i strasznie mnie ten widok denerwował. Żeby wymienić tarcze musiałem pozdejmować wskazówki. Po założeniu ich spowrotem nie pokazują mi takich wartości jak przed ich zdjęciem, np. obroty stały przy ok 1000 a teraz stoją przy 1500 obr/min. I tu moje pytanie: czy jest jakiś sposób, żeby ustawić wszystko tak, jak powinno być??

A w pozycji początkowej stoją na wartości "zero"?

Opublikowano
A to dziwne. Ja u siebie rozbierałem też zegary i zdejmowałem wskzówki ale po założeniu wszystko było ok, no oprócz tego że musiałem nanieść poprawkę bo nie stały na zero. A możę wskazówki idą równo tylko są cyfry trochę przesunięte na nowych tarczach względem starych? Ale pewnie byś zauważył.
Opublikowano
Wskazówki leżą na swoich pozycjach, ale mogą być tak założone, że np. pokazują 50km/h a jadę 30km/h. Zakładając je ,mogłem za bardzo przekręcić do lewej strony i gdyby nie było ogranicznika na którym leży wskazówka, może leżałaby w pione. Szukalem na forum i myślałem, że może test zegarów coś pomoże (może wszystko naprawić) ale nic nie znalazłem. Tak na prawdę, to po co jest ten test? Wiem , że pokazuje różne numery, ale po co jest to odchylenie wszystkich wskazówek? Może wiesz coś na ten temat?