Skocz do zawartości

wymiana tarcz zegarów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kilka dni temu wymieniłem tarcze zegarów w mojej buni, bo schodziła farba i strasznie mnie ten widok denerwował. Żeby wymienić tarcze musiałem pozdejmować wskazówki. Po założeniu ich spowrotem nie pokazują mi takich wartości jak przed ich zdjęciem, np. obroty stały przy ok 1000 a teraz stoją przy 1500 obr/min. I tu moje pytanie: czy jest jakiś sposób, żeby ustawić wszystko tak, jak powinno być??

Opublikowano
Witam,

Kilka dni temu wymieniłem tarcze zegarów w mojej buni, bo schodziła farba i strasznie mnie ten widok denerwował. Żeby wymienić tarcze musiałem pozdejmować wskazówki. Po założeniu ich spowrotem nie pokazują mi takich wartości jak przed ich zdjęciem, np. obroty stały przy ok 1000 a teraz stoją przy 1500 obr/min. I tu moje pytanie: czy jest jakiś sposób, żeby ustawić wszystko tak, jak powinno być??

A w pozycji początkowej stoją na wartości "zero"?

Opublikowano
  • Autor
Tak, ale jak jade np. 120 km/h to wskazówki od prędkości i obrotów stały tak samo, a teraz jest widoczna różnica.
Opublikowano
A to dziwne. Ja u siebie rozbierałem też zegary i zdejmowałem wskzówki ale po założeniu wszystko było ok, no oprócz tego że musiałem nanieść poprawkę bo nie stały na zero. A możę wskazówki idą równo tylko są cyfry trochę przesunięte na nowych tarczach względem starych? Ale pewnie byś zauważył.
Opublikowano
  • Autor
Wskazówki leżą na swoich pozycjach, ale mogą być tak założone, że np. pokazują 50km/h a jadę 30km/h. Zakładając je ,mogłem za bardzo przekręcić do lewej strony i gdyby nie było ogranicznika na którym leży wskazówka, może leżałaby w pione. Szukalem na forum i myślałem, że może test zegarów coś pomoże (może wszystko naprawić) ale nic nie znalazłem. Tak na prawdę, to po co jest ten test? Wiem , że pokazuje różne numery, ale po co jest to odchylenie wszystkich wskazówek? Może wiesz coś na ten temat?