Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam BMW e36 318tds i mam maly problem. Zapala mi sie kontrolka od zuzycia okladzin hamulcow ale sprawdzalem tak na oko w kazdym kole mam gdzies ok 4-5mm okladzin. A jesli zgasze auto na 5-10min to sie nie swieci ale po jakims czasie jazdy znow sie zapala i tak do zgaszenia silnika.

Dzieki za pomoc. Mam nadzieje ze to nic powaznego.

Pozdrawiam.

Opublikowano
jesli masz dobre okladziny mogl Ci pojsc ktorys czujnik...ale mozesz sprawdzic tez kable i polaczenia miedzy nimi.
B M W
Opublikowano

Mam jeszcze jedna ciekawostke. W momencie gdzy przekrecam kluczyk na zaplon i trzymam wcisniety hamulec przez 30 sec to kontrolka gasnie ale gdzy puszczam to momentalne sie zapala. A wiec gdzy naciskam hamulec to klocek i czujnik dotyka tarczy i zamyka obwod elektryczny i w tym momencie przez 30 sec jak trzymam to komp. mysli ze mam nowe czujniki i klocki a gdy puszczam to na dal jest blad.

Brat jak wymienial klocki i czujniki to tez ok 30 sec mu sie palila i pozniej zgasla ale juz nie trzymal hamulca nacisnietego.