Skocz do zawartości

kodowanie kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Dwa dni temu wymienilem lusterko wsteczne na samosciemniajace i padl mi centralny.Nie wiem czemu,ale probowalem inicjacji kluczyka ze wszystkich instrukcji jakie znalezlem i nic.Co powinienem zrobic aby kluczyk zadzialal?Dzieki za pomoc bo bardzo na nia licze :modlitwa:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pomocy!

Dokopałem się już nawet do oryginalnej instrukcji, ale dalej nie wiem czemu to u mnie nie działa! :(

1) wsiąść do auta, zamknąć drzwi

2) włożyć kluczyk, przekręcić w pozycję 1 (max 5 sek) i powrócić do 0

3) nacisnąć mały przycisk otwierania (pilot ma 3 przyciski) i przytrzymać. W czasie 10 sek 3 razy, krótko nacisnąć przycisk z logo (zamykanie drzwi)

4) trzymając mały przycisk dioda zaczyna powoli pulsować przez max 10sek ( u mnie ok 3 sek)

5) centralny sygnalizuje swoją gotowaść zamykając i otwierajać rygle.

U mnie do pktu 4 włącznie wszystko ok, ale rygle się nie zatrzaskują, no i centralny nie działa ;(((

Próbowałem też wg amerykańskiego forum wkładać ponownie kluczyk do stacyjki i przekręcać w pozycję 1 - BEZ SKUTKU

Kurde, ile można.... jeśli ktokolwiek wie w czym może być problem, będę wdzięczny za pomoc.

Pzdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wreszcie AMEN! udało się po tylu zakichanych próbach!!

Błąd...aż nie mogłem uwierzyć! W pkcie 2 - przekręcamy kluczyk do pozycji 1 na max 5sek (wg instrukcji) - u mnie zadziałało jak włożyłem go na 1sek! Wcześniej czekałem aż zgaśnie kontrolka airbagu (gasła szybciej niż po 4sek)