Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy przekladka silnika z m30b35 z automatu do manuala ktory mial tez m30b35 jest taka prosta ze wystarczy wyjac z automata silnik i zamontowac go w aucie z manualna skrzynia, czy beda czekac mnie jakies niespodzianki???
e38 m62
Opublikowano

jestem na etapie przekladki i zauwazylem ze kolektory ssace roznia sie,

ten ma wypust na wezyk po prawej stronie wezyk ten idzie do serwa hamulcowego, a ja nie mam serwa tylko gruszke podcisnienia, czyli co zaslepic ten wypust i bedzie git

e38 m62
Opublikowano
Tak. Możesz też wymienić kolektor razem z przepustnicą w nowszych jest inna przepustnica. Z nowszą przepustnicą jest mniejszy skok pedału przyspieszenia.
Opublikowano
zeby wyjac silnik trzeba odkrecic rozrusznik, jest on polaczony ze skrzynia czy przymocowany tylko do bloku jak to jest???
e38 m62
Opublikowano
Nie jest przykręcony do bloku silnika. W czym masz problem?? Odkręć skrzynie i zobaczysz że nie jest przykręcony do niej. Albo wyciągaj silnik razem ze skrzynią.