Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj w trasie zauwazylem ze mam niedogrzany silnik, gdy jade bardziej agresywnie tepm. pracy silnika dochodzi do swojej prawidlowej wartosci ale gdy jade spokojnie temperatura spada, prosze mi powiedziec czy to bedzie uszkodzenie termostatu??

BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano

Z tego co ja się orientuję to producent w instrukcji obsługi E46 napisał tak: Zakres pracy temperaturowej silnika waha się pomiędzy niebieskim polem a czerwonym polem. Wszystkie wartości pomiędzy tymi polami są dopuszczalne. Dopiero gdy wskazówka wchodzi na czerwone - lub nie chce opuścić niebieskiego - jest to objaw nieprawidłowy.

Pzdr,

Opublikowano

wielkie dzieki kolego...to znakiem tego mam sie nie martwic...balem sie ze tylko srodek wyznacza prawidlowa temperature silnika...tak wiec juz nie musze sie martwic....a co do lenistwa to szukalem duzoo...ale nie znalazlem interesujacego mnie postu...wiec postanowilem zalozyc nowy temat...

Pzdr,

BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano

No wiec to nie jest normalne, że temperatura "pływa". jakieś minimalne drgnięcia ti jeszcze ale żeby tak zauważalnie to nie bardzo.

A pytanie dotyczy konkretnie którego silnika? - w opisie masz 2....

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)