Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zastanawiam sie powaznie nad kupnem lub sprowadzeniem BMW X5 4.8 z USA.

Jednak mam jedna watpliwosc. Otoz czy zawieszenie w wersji amerykanskiej rozni sie od europejskiej?

Zapewne w wersjach silnikowych 3.0i i 4.4i tak jest, a czy silnik 4.8 nie jest na tyle silny, ze i zawieszenie bedzie twardsze?

Pytanie moje dotyczy zarowno wersji do 2006 roku jak i nowej produkowanej od 2007 (jeszcze nie zdecydowalem, ktory mi bardziej pasuje).

Na przyklad takie audi s4 w wersji amerykanskiej ma identyczne zawieszenie jak europejczyk.

Zakladam, ponadto ze samochod ten bedzie mial rowniez inne radio, liczniki, swiatla oraz komputer (nawigacje).

Za odpowiedzi z gory dziekuje,

Pozdrawiam,

Marti

Opublikowano
Witam,

zastanawiam sie powaznie nad kupnem lub sprowadzeniem BMW X5 4.8 z USA.

Jednak mam jedna watpliwosc. Otoz czy zawieszenie w wersji amerykanskiej rozni sie od europejskiej?

Zapewne w wersjach silnikowych 3.0i i 4.4i tak jest, a czy silnik 4.8 nie jest na tyle silny, ze i zawieszenie bedzie twardsze?

Pytanie moje dotyczy zarowno wersji do 2006 roku jak i nowej produkowanej od 2007 (jeszcze nie zdecydowalem, ktory mi bardziej pasuje).

Na przyklad takie audi s4 w wersji amerykanskiej ma identyczne zawieszenie jak europejczyk.

Zakladam, ponadto ze samochod ten bedzie mial rowniez inne radio, liczniki, swiatla oraz komputer (nawigacje).

Za odpowiedzi z gory dziekuje,

Pozdrawiam,

Marti

Zawieszenie (oczywiście zależnie od napędu) nie różni się niczym (pamiętaj że te auta X5 - na Amerykę i na Europę i na Azję i tak dalej produkowane są tylko w USA Seattle (http://maps.google.pl/maps?hl=pl&lr=&resnum=0&q=seattle+usa&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&ct=title).

W wersji 4,6 i 4,8 zawieszenie i hamulce są zawsze inne niż w słabszych modelach = są mocniejsze; dotyczy to i poprzedniej wersji (E53) i teraźniejszej (E70).

...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, to ciągle te same auto. Żadne niemieckie auto produkowane na rynek USA lub w USA nie różni się od wersji europejskiej poza prędkościomierzem w milach i płasko świecącymi światłami. Komputer da się przestawić na miary europejskie oraz przeprogramować nawigację.