Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Mam taki problem otoz pol roku temu kupilem zestaw Xenon HID na allegro i ostatnio zauwazylem ze jedna zarowka swieci normalnie na blekitny kolor a druga na bialo. Po zalaczeniu swiatel obie zarowki swieca tak samo na blekitno a po 2 minutach jedna zmienia barwe na biala. Wie ktos moze jaka jest przyczyna czy zarnik sie juz wypalil czy cos nie laczy? Prosze o odpowiedz pozdrawiam
Opublikowano
zamien je na odwrot.... czyli lewy zarnik z prawa przetwornica i na odwrot wtedy zobaczysz co sie dzieje i bedziesz wiedzial czy sie psuje....
Opublikowano
witam zrobilem tak jak radziles i efekt jest ten sam po zapaleniu swiatel jedna zarowka nadal zmienia barwe na biala.

jak zamieniles to ta sama zarowka??

Opublikowano
prawy zarnik podlaczylem pod lewa przetwornice a lewy zarnik pod prawa. No i ten (stary)prawy zarnik dalej swieci na bialo, a drugi zarnik w zmienionej przetwornicy swieci normalnie na blekitno
Opublikowano

Jeśli zamieniłeś żarnik i ten też swieci innym odcieniem to przetwornica wysiadła. Spróbuj dotknąć obie ręką , ta walnięta powinna mocniej się grzać, ja tak miałem. Chociaż to nie reguła wkońcu to chińszczyzna.

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/