Skocz do zawartości

Opinie na temat SMG w 330Ci i 325Ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukałe na forum ale nie znalazłe interesujących mnie informacji więc.

Mam pytanie do osób które miały styczność lub użytkowały (użytkują nadal) 330Ci lub 325Ci ze skrzynią SMG. Chodzi mi o opinie jak sie sprawuje czy są z nią problemy i z jej serwisowaniem.

Pytam dla tego że noszę sie z zamiarem kupna takiego auta i nie wiem czy warto ewentualnie kupic z SMG czy nie będzie z nia problemów. Czy raczej szukać czegoś z manualem a może ze zwykłym automatem (tego raczej nie chcę).

Z góry dzięki i POZDRAWIAM.

BMW E60 530xd :)
Opublikowano

Jeżeli chodzi o SMG w modelu E46 330Ci (takim jeżdzę) to jest ok, przesiadłem się z manuala i na początku jest takie wrażenie jakby była wolniejsza itp ale to kwestia nauczenia się skrzyni.

W trybie Sport działa dużo szybciej i zmienia biegi błyskawicznie, nie czuć praktycznie zmian.

Ja polecam tą skrzynie bo jest bardzo wygodna (łopatki ogólnie pomagają), pełen automat trochę wolny, ale do normalnej jazdy zupełnie wystarcza. Jak ktoś chce szaleć to jest sport i łopatki, a wtedy wydaje mi się że z manualem było by dużo wolniej, tymbardziej w krętej technicznej trasie. Szczerze polecam ten model z SMG

BMW i wszystko jasne...
Opublikowano
Dzięki, dobrze usłyszeć opinie od osoby używającej na codzień takiej skrzyni, czytając forum było kilka wątków nie pochlebnych tej skrzyni. Dzięki raz jeszcze i czekam na opinie innych.
BMW E60 530xd :)
Opublikowano
Wydaje mi się, że to były opinie o poprzedniej generacji SMG. Ta biegi zmienia bardzo szybko, a w trybie sport można powiedzieć jest jeden bieg, jedynie cyferki się zmieniają :) jak masz okazję to kupuj z SMG super się sprawuje.
BMW i wszystko jasne...
  • 3 tygodnie później...