Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Akurat z tej firmy miłem okazje miec w rece i nie mialem wiekszych zastrzezen do wykonania, pytam tylko jak sprawa z polaczeniem itd ?
Opublikowano
Ja mam taki alarm tylko inna nazwa ale ogólnie to będzie praktycznie to samo. Scyzoryki są dobrze wykonane nic się z nimi nie dzieje nie rozklejają się itp. A Alarm zakładał mi kolega i gdyby nie okazało się że mam padnięty sterownik od centralnego zamka to założyłby to w godzine połtorej max :) pozdrawiam :)

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

Opublikowano

dokladnie taki kluczyk z pilotem w jednym zalozylem w swojej e30, choc sluzy tylko do centralzamka. wykonanie przyzwoite za takie pieniadze, mam ponad rok i jest trwaly. ciagle jeden klucz, te same baterie i dziala :) wiec IMO to wcale nie taki badziew jak sie niektorym wydaje. a wygoda "dwa w jednym" bezdyskusyjna.

jesli chcesz to mam schematy elektryczne do serii e36 - po niemiecku.

Opublikowano

Witam

ja miałem dokładnie taki alarm w e36 rocznik 91 sam montowałem według polskiej instrukcji którą daje "REMOTRONIX" czyli sprzedawca, alarm działał u mnie niezawodnie przez 1,5 roku po czym sprzedałem autko, koleś który to sprzedaje jest na prawdę super sprzedawcą i pomaga w pełnym zakresie,

jak sam zamontujesz i zrobisz to dobrze to żaden złodziej auta nie weźmie chyba ze na lawetę ;)

Jesli chodzi o wykonanie pilota to naprawdę super ja akurat u siebie nie miałem immobilizera wiec dorobiłem klucz w pierwszym zakładzie i wkleiłem na stałe w kluczykoscyzoryk nie rozbierając oryginalnego kluczyka bmw , bo mocowanie go na śrubkach jest chyba jedyną wadą.

Co do problemu z podpięciem do instalacji w samochodzie mogę pomóc bo sam to robiłem i dokładnie wiem jak podłączyć

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam wlasciwie to samo. Do scyzoryka dorobilem sobie grot z oryginalnego kluczyka BMW wiec na pewno trwalsze to, no ale tez kosztowalo mnie 120 zl!! Co do samych poilotow to troche sie rozklekotaly juz, i z jednego lekko starl sie ten ala chrom. Ale mam jeszcze drugi wiec luz. Generalnie polecam bo wygoda jest niesamowita w porownaniu do innych jak patrze. Wszystko w jednym, nic ci sie nie telepie o kolano jak wsadzisz kluczyk do stacyjki, no i na pewno tez nie polamiesz grota.
Opublikowano
A czy do e36 z immobilizerem będzie pasował ten kluczyk do stacyjki? Bo u mnie w okół stacyjki jest taka otoczka i nie wiem po prostu czy taki kluczyk scyzoryk się tam zmieści.
Opublikowano
Dzwoniniłem do niego wczoraj i powiedział mi, że sprzedał już kilka takich kompletów prawdopodobnie do bmw bo prosili go ludize o schematy i nikt mu nie mówił że nie pasuje czy coś więc powinno być chyba ok.