Skocz do zawartości

Mam LPG a benzyna ubywa :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem, ostatnio zauważyłem, że PB ubywa w zastraszającym tępie :( Zawsze jeżdżę na LPG, wiadomo na PB tylko odpalam auto, ale po kilku sekundach, silnik przełącza się na LPG (powyżej 2000obr/min). Zalałem równy miesiąc temu 30 litrów PB i dziś jest prawie zero. Zawsze po odpaleniu auta, strasznie śmierdzi benzyną, jakby była rozlana tuż obok, ale sprawdzalem, nie ma nigdzie wycieków, silnik suchy, komputer pokazuje umiarkowane spalanie PB, około 6-8 litrów przy staniu w miejscu. Czy ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi? A może to normalne? Silnik 1.8is 140km z 1992 roku. Jeśli to ważne, LPG to sekwencja.
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
jesli smierdzi mozliwe ze ktorys z przewodów przy wtrysku jest pekniety, ja w m40 mialem tak z gumowym przewodem podajacym bajure na wtryski, u mnie musialem kolektor sciagac zeby dojscie było, kumpel mial tak samo w is, ale co zozbieral niewiem, odpal silnik i szukaj. a co do ubywania benzyny przy jezdzie na gazie niewiem, co jest ale nie tylko ty tak masz, w różnych silnikach sie z tym spodkałem, ja i moi znajomi zalozylismy odciecie pompy i po sprawie.
pinki020