Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam zmienilem klocki z przodu ,wymienilem płyn hamulcowy odpowietrzylem i niemam hamowania pedal hamulca staje sie miekki jak hamuje a jak jade i wcisne go delikatnie dwa -trzy razy (tzn.podpompuje) to wtedy hamulec bierze mi odrazu i ładnie hamuje.W trakcie hamowania słysze jakies bzyczenie gdzies przy zbiorniczku płynu hamulcowego ale tylko w trakcie hamowania podczas jazdy.Co zobic bo niemam pojecia a jazda bez hamowania to niebezpieczne?? :doh:
Opublikowano

Najpierw użyj funkcji :search:

W mojej Buni też kiedyś tak miałem, żeby zahamować musiałem parę razy nacisnąć pedał hamulca. Miałem źle odpowietrzony układ.

Odpowietrzyłem tak jak w książce napisali "Sam naprawiam BMW" i pomogło. Skopiowałem tekst z książki i tu masz link: http://img142.imageshack.us/my.php?image=odpowhamulcean4.png

A co do bzyczenia to może to pompa ABS? :doh:

Opublikowano
śłuchaj zrobilem jak napisales byla ma ła poprawa ale to jeszcze nie to wiec odkrecilem bębny z tyłu i poczyscuiłem szczeki a dokładniej te blaszki i sprezynki które tam są niektóre z nich były juz mocno zabrudzone i nie działały poprawnie po oczyszczeniu troszke wd40 i jest ok