Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam pytanko a mianowicie od kiedy mam swoja 7czke(740) nie dzialaja mi nawiewy od strony pasazera. Tzn. klapy od nadmuchow sie otwieraja ale nic nie dmucha z nich. co moze byc przyczyna? moze gdzie spadł przewod doprowadzajacy powietrze do nawiewow?
raz sprobujesz mocy i już nie chcesz przestać !!!
Opublikowano

hej,

ja mam swoją bumę od 3 miesięcy i zaobserwowałem ten sam problem-bardzo słaby nawiew od strony pasazera. na dzień dobry sprawdziłem całą klimę i ją nabiłem.niestety nie pomogło.... :(

może ktoś coś poradzi???

z góry dziękuję!

chris

Opublikowano
u mnie natomiast ostatnio od strony pasażera z nawiewu na przednią szybę wiało ciepłe powietrze mimo to że było ustawione na zimne i z każdego innego możliwego wiało zimne, w momencie włączenia klimy wiało zimne. Co moze być przyczyną?
Opublikowano
z tego co wiem to klapy od nawiwwow sie otwieraja normalnie jak ostatnio patrzyułem to moze cos rzeczywiscie ze sterowaniem
raz sprobujesz mocy i już nie chcesz przestać !!!
Opublikowano
u mnie *tylko rano* |klima wyłaczona| nie wieje od strony kierowcy tylko cieple powietrze leci na nogi kierowcy, pozniej jak uruchomie samochod * po wyjedzie z pracy* wszystko dziala normalnie.

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano (edytowane)

tomi5 zajrzyj tutaj bo podobny problem był opisywany.

No tak ale tam jest opisany problem nie otwierających sie klapek od nawiewu żeby wszędzie leciało ciepłe powietrze, a u mnie chodzi o to: mam ustawione wszystkie pokrętła żeby leciało zimne powietrze i leci wszędzie zimne oprócz szyby po stronie pasażera, ze środkowej kratki nawet jak przestawie to pokrętło na kolor czerwony to i tak leci zimne(bo czemu miało by nie lecieć jak jest ustawione wszystko na 16stopni) a z nawiewu na szybe pasażera leci ciepłe, i skąd tu ciepłe powietrze?? Jak włączę klimę wtedy wieje zimnym

Edytowane przez tomi5
Opublikowano
Jeszce jedna uwaga ostatnio montowali mi gaz, i pierwszy raz źle podłączyli węże do reduktora tak że mi zamarzał, później to poprawili, że reduktor jest już ok, ale jakiś czas po tym właśnie zauważyłem że na szybę pasażera leci ciepłe powietrze mimo ustawionego zimnego, mogą być to źle podłączone węże do elektrozaworów, czy może uszkodzone elektrozawory.
Opublikowano
ale raduktor jest juz ok poprawili tą usterkę, a od niedawna z nawiewu na szybepasarzera leci cały czas ciepłe powietrze.
Opublikowano
zauważyłem jeszcze że jak jeżdżę spokojnie to ten problem nie występuje natomiast jak powkręcam na obroty zaraz zaczyna lecieć ciepłe powietrze, macie jakąś diagnozę na to??